Guides · UAE · Dubai

Can a landlord evict a tenant in Dubai?

By · Updated

A Dubai landlord can only end a tenancy on expiry for the grounds in Law 33/2008 Article 25(2): the owner or a first-degree relative will live in the unit, the unit is being sold, it needs demolition, or renovation that cannot be done while occupied. The notice must be served at least 12 months before the eviction date through a notary public or registered mail; a message or email does not count.

Eviction during the contract

Article 25(1) lists breaches that allow eviction during the term after a 30-day written notice to remedy: unpaid rent, subletting without consent, illegal or immoral use, damage, use contrary to the licensed purpose, and a commercial unit left closed for 30 consecutive or 90 non-consecutive days. These go through the RDC.

Eviction on expiry

Only the four grounds above, with 12 months' notice served through the notary public or registered mail. If the landlord evicts for personal use and then lets the unit to someone else within two years (three for commercial), the tenant may claim compensation at the RDC.

What the notice should contain

The unit, the ground relied on, the eviction date at least 12 months out, and the landlord's signature; for sale, a sale listing or agreement; for renovation, a municipality-approved report. Keep the notary stamp or registered-mail receipt.

How Leasifys helps

Leasifys drafts the bilingual notice letter with the legal ground selected from the city's list, shows the lead time as a warning, and records how and when it was served with the proof. The other side acknowledges in the app; the statutory notice remains the notarised or posted letter.

Information from the laws and official portals as at the date shown, not legal advice. Check figures on the official channel before acting.

Sources

Frequently asked questions

Can the landlord evict to raise the rent?

No. Rent increases follow the index slabs with 90 days' notice; wanting a higher rent is not an eviction ground.

Does the tenant have to leave at the end of the 12 months?

If the notice is valid and the ground is real, yes; the tenant can contest at the RDC if the ground is doubtful.

Related guides

Let Leasifys track the deadlines and documents for you

Start free

Free during the pilot · no card needed